Pavasara medus garša ir īpaši maiga un svaiga. Tas tiek vākts laikā, kad zied pienenes, kļavas, vītoli, ozoli, blīgznas, augļu koki un arīmūsu krūmcidonijas. Agrie nektāraugi piešķir medum vieglu un ziedainu aromātu.
🌸 Garša un krāsa:
Gaišāks par vasaras medu, dažkārt ar zeltainu vai pat nedaudz krēmīgu nokrāsu.
Garša – maiga, viegli ziedaina, ar nelielu svaiguma noti.
☕ Ieteikumi lietošanai:
lieliski piemērots pie tējas vai rīta putras
sader ar svaigu maizi un sieru
piemērots bērniem un ikdienas lietošanai, jo nav pārlieku izteikti spēcīgs
Dažādu pavasara ziedu medus ir dabīgs, tas nav karsēts un nav piesārņots ar dažādiem rūpnieciska rakstura piemaisījumiem un blakus produktiem, kas rodas cukura ražošanas procesā. Medu bites ir bagātinājušas ar putekšņiem, fermentiem, vitamīniem un citām biologiski aktīvām vielām.
Medus kvalitātes rādītāji, kas pamato, ka tas ir dabīgs un nav karsēts: diastāzes skaitlis 21,8 ± 3,3 Gotes vienības
Hidroksimetilfurfurols (HMF) < 1 mg/kg; mitrums 15,4 ± 0,3 %; reducējošie cukuri 79 ± 13 %.

