Receptes

Medus kūka ar cidoniju notīm

1.Katliņā sakuļ divas olas ar 120 g cukura, papildus pievieno 4 ēdamkarotes medus un 120 g sviesta. Visas sastāvdaļas, nepārtraukti maisot, izkausē uz lēnas uguns.

2.Karstajam maisījumam pievieno 450 g izsijātu miltu, 1 tējkaroti sodas, šķipsniņu sāls un turpina maisīt līdz viendabīgai masai. Atdzisušo mīklu sadala 10 līdzīgās daļās un uz pāris stundām ievieto ledusskapī.

3.Katru mīklas daļu rūpīgi izrullē uz cepamā papīra, ar veidni izgriež apaļas biskvīta plāksnes (d 24 cm) un cep 200 0C 3-4 min.

4. Pagatavo krēmu: ar mikseri saputo 400 ml saldā krējuma, pievieno 800 g skāba krējuma, cukuru pēc garšas un rūpīgi samaisa ar koka karoti.

5.Liek biskvīta kārtu, uz tās  uzziež  cidoniju džemu un krēmu,  tā atkārto, līdz visas biskvīta ripas izlietotas.

6.Tad noziež visu kūku ar krēma atlikumu un nobārsta ar sasmalcinātām biskvīta skaidinām, kuras atlika maliņā, veidojot apaļās biskvīta plāksnes.

7. Liek ledusskapī uz vairākām stundām, lai biskvīts kārtīgi sasūcas ar krēmu.