Cidoniju sīrups – vitamīniem bagāts produkts ar patīkamu skābumiņu un smaržu. Tas ir ne tikai gards, bet arī vērtīgs – cidonijas ir dabisks C vitamīna avots, kas palīdz stiprināt imunitāti.
Kāpēc izvēlēties?
Cidoniju sīrupa lietošanas idejas:
Saturs: cidonijas 50%.
Sīrupa virskārtā novērojama izgulsnēšanās, ko veido augļos esošie dabīgie fermenti un vērtīgās pektīnvielas, tāpēc lūgums pirms lietošanas sīrupu saskalot.
Uzglabāt vēsā, sausā vietā. Pēc atvēršanas glabāt ledusskapī un izlietot 2 mēnešu laikā.
Nogaršojiet arī citus Ievgravu dārza produktus:
“Cidoniju sula”, “Cidoniju džems”, “Cidoniju čatnijs”.
Vairāk par krūmcidoniju vērtīgajām īpašībām var uzzināt tīmekļa vietnē Lauku tīkls
100 g produkta: enerģētiskā vērtība: 213 kcal (907 kJ); ogļhidrāti 51,4%; olbaltumvielas <0,1%; pelnu saturs 0,20%; mitrums 46%; skābums 2,3% (pārrēķinot uz bezūdens citronskābi); tauki <0,09%.