Svaigas cidonijas 5 kg

Cidonijas ir izmantojamas sukāžu, džema, sīrupa, cukurotu šķēlīšu vai sulas pagatavošanai. Cidoniju sulu var lietot kokteiļos, salātos, gatavojot gaļas vai zivju ēdienus. 

Cidonijas ir fasētas kartona kastē.

8,00 

Cidonijām ir liela nozīme cilvēku veselībā – īpaši imūnsistēmas nostiprināšanā. Nostiprinot imūnsistēmu, organisms spēj pretoties infekcijas slimībām. Svaigās cidonijās C vitamīna ir  trīs reizes vairāk nekā citronos, turklāt cidonijas satur arī pektīnvielas, fruktozi, organiskās skābes, A, B1, B2, E un PP vitamīnu, kā arī minerālvielas ‒ kāliju, magniju, fosforu, nātriju, dzelzi. Augstais fenolu un C vitamīna saturs cidoniju augļos piešķir tiem antioksidantu īpašības.

Ievgravu cidoniju dārzā audzējam trīs Latvijā selekcionētas krūmcidoniju šķirnes: Rasa, Darius un Rondo.